Georgios Doudessis HAIR

Georgios Doudessis

Κριός. Ηγετική ιδιοσυγκρασία. Έξυπνος. Τόσο, που ξέρει πως για να ηγηθείς επί της ουσίας κάποιου πρέπει να πολιορκήσεις και να κερδίσεις το κέντρο ελέγχου του. Το κεφάλι του δηλαδή. Και κάπως έτσι, έγινε... επι-κεφαλής!
Έχει τον πάνω λόγο, κρατάει στα χέρια του την τύχη του κεφαλιού σου, την κορνίζα του προσώπου σου, το πλαίσιο της ταυτότητάς σου. Και σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο, όπως είναι η εικόνα σου, κερδίζει το παιχνίδι, γιατί καταφέρνει να σε κάνει να χαμογελάσεις στον καθρέφτη σου και κατά συνέπεια στον εαυτό σου. Δύσκολο πράγμα που χρίζει χρόνιας ψυχανάλυσης. Εκείνος το κάνει με ένα ψαλίδι στα χέρια του.
Ψαλιδίζει τις ανασφάλειες, κουρεύει την κακή ψυχολογία, στιλιζάρει το sex appeal σου σερβίροντας σφηνάκια αυτοπεποίθησης. Και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις cocktail αυτογνωσίας.

Με την όπισθεν!

Στη λεωφόρο του, αν κάνεις όπισθεν, θα καταλήξεις ψηλά στο Λυκαβηττό στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Όπου ακούσεις δυνατή μουσική, πάρκαρε.
Το πρώτο εναλλακτικό κομμωτήριο της πόλης διαταράσσει την κοινή ησυχία της κοινωνίας των τότε κομμωτηρίων, κερνάει σφηνάκια, ανεβάζει το volume στη μουσική κι αντί να χορεύεις, κουρεύεσαι. Underground αισθητική και ο "ψαλιδοχέρης" χαμογελά με ικανοποίηση. Τα άγρια ένστικτά του ικανοποιήθηκαν. Η πόλη άρχισε να σχολιάζει. Η τέχνη του και το προχωρημένο για την εποχή περιβάλλον της διαδόθηκαν. Οι τρίχες σηκώθηκαν και με τον καιρό υποκλίθηκαν σε ένα ατίθασο νιάτο που ξέσπαγε τη δημιουργικότητά του στο κεφάλι σου.
Ήταν θέμα χρόνου πια... Η επιτυχία του χτύπησε την πόρτα για να της στιλιζάρει την κόμη.

Λύσε χειρόφρενο...

Και τσούλα στην κατηφόρα. Θα βγεις Βουκουρεστίου 39. Αυτό έκανε κι ο Γιώργος. Το 1997, άφησε τα βουνά και κατέβηκε Κολωνάκι. Φυσικά και γλίστρησαν μαζί του και όλα τα χαρακτηριστικά του.
Κομμωτήριο σε club desing... Δυνατή μουσική κι εκείνος να μιξάρει τις τάσεις της μόδας με τις τάσεις της ψυχολογίας σου.
Επώνυμες και μη κυρίες περνάνε το κατώφλι και φλερτάρουν με την κόψη του ψαλιδιού του. Στο αίμα του κυλάει η punk αισθητική, η new wave ατμόσφαιρα και ο τύπος με τα μακριά μαύρα μαλλιά, τα μαύρα ρούχα, τα πολλά δαχτυλίδια καταφέρνει και σε κερδίζει καθώς του εμπιστεύεσαι το κεφάλι σου.
Τα μεγαλύτερό του ταλέντο; Θα σε κάνει sexy, ποθητή. Θα διαβάσει τη φάση σου στα μάτια σου και θα σου δώσει αυτό που πραγματικά θέλεις. Δεν είναι ανάγκη να του πεις αλήθεια. Εκείνος θα καταλάβει. Και χρησιμοποιώντας τα πρωτόγονα, άγρια ένστικτά του θα συναντήσει ακόμα και την πιο συντηρητική κυρία εκεί ακριβώς που χτυπάει η καρδιά της. Στη φιλαρέσκεια. Στο sex appeal. Στην ανάγκη κάθε γυναίκας για επιδοκιμασία, για κοπλιμέντα, για σαγήνη και γοητεία, για άγριο σεξ!
Με τούτα και με κείνα έγινε ο κομμωτής των επωνύμων, ο κομμωτής των απαιτητικών γυναικών και η επιτυχία του ανέβηκε και στα βόρεια προάστεια. Ένα δεύτερο κομμωτήριο -φυσικά ανάλογης αισθητικής- προστέθηκε το 2009 στο βιογραφικό του. Στο Golden Hall, στη φωλιά του υψηλών προδιαγραφών, στο στέκι της κομψότητας. Κι έτσι, τα χέρια του άρχισαν να επεκτείνονται...

Η έμπνευση

Βγαίνει σχεδόν κάθε βράδυ. Διασκεδάζει. Κινείται στην πόλη. Ταξιδεύει. Αποθηκεύει εικόνες. Μουσικές. Τσεκάρει τις τάσεις στο φλερτ, στην επικοινωνία, στις ανάγκες των ανθρώπων. Γεμίζει τον σκληρό του δίσκο με σύγχρονες επιθυμίες. Ένα βαμπίρ ιδέων κινείται στους δρόμους του κόσμου και βουτάει τη μόδα από τα μαλλιά. Η τέχνη του είναι το παν.

Το μυστικό του

Οι γνώσεις. Η συνεχής αφύπνιση. Η αγάπη για τα ψαλίδια. Ο έρωτάς του για τις γυναίκες. Λατρεύει τα θηλυκά. Μπορεί και ανιχνεύει την πραγματική ομορφιά τους και την εξωτερικεύει. Μερικές φορές μάλιστα τη δείχνει και στις ίδιες -σε περίπτωση που δεν το έχουν κάνει από μόνες τους.
Το ένστικτό του είναι όσο κοφτερές και οι λεπίδες του ψαλιδιού του. Μυρίζει το πρόβλημα, κατανοεί τη διάθεση. Και με έναν μαγικό τρόπο το μάτι του διακρίνει αμέσως που έχει πιάσει ψαλίδα η ψυχή σου. Είναι μάγος!

Η τέχνη του

Πολυδιάστατη. Μπορεί να δημιουργήσει πάνω σε όλους. Η προσωπικότητα είναι που τον ιντριγκάρει. Η ιδιαιτερότητα του καθενός. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει. Αγαπά και αναδεικνύει. Από την πιο συντηρητική κυρία μέχρι την πιο εκκεντρική περσόνα που θα κοντράρει τα όριά του.
Πάντως αν είναι να ξεπεράσει κάποια όρια, αυτά σίγουρα δεν θα είναι του άλλου παρά μόνο τα δικά του...

Ο εθισμός

Γυναίκες και άντρες τον εμπιστεύονται για χρόνια. Γιατί δεν σε προδίδει. Γιατί -αν και Κριός- δεν παρασύρεται ποτέ από τον εγωκεντρισμό του. Δεν τον καπελώνει ποτέ η καλλιτεχνική υπεροψία που διακρίνει πολλούς. Προσγειωμένος στη γη, απογειώνει την κόμη σου μέχρι εκεί που τα δικά σου αεροπλάνα φτάνουν.
Τα δικά του δεν τα μπερδεύει με τη δουλειά του. Και τη δημιουργικότητά του την έχει συνδυάσει άμεσα με τη δική σου ικανοποίηση, όχι με τις επικίνδυνες υπερβολές στην τρίχα σου.

Μια στάση στο μπαρ του κομμωτηρίου

Κι ας μην έχεις ραντεβού. Κι ας μην πας για μαλλί... Έτσι για να τον δεις. Είναι φίλος σου. Δεν είναι απλά ο κομμωτής σου. Και ποτέ, μα ποτέ, δεν θα σχολιάσει αρνητικά τα μαλλιά σου. Ακόμα κι όταν δεν είσαι στις καλές σου μέρες. Θα σου χαμογελάσει, θα σε φιλήσει, θα σου κάνει ένα κοπλιμέντο, θα σου πει πως σε αγαπάει και θα σε δει στο ραντεβού που θα πας για μαλλί και θα βγεις καλοκουρεμένη! Ανεβασμένη και έτοιμη για όλα...